De 5e dimensie met kinderen

De 5e dimensie met kinderen

Mensen die naar de kerk of de moskee gaan, vertellen hun kinderen natuurlijk over hun geloof en over de manier van leven die daarbij hoort. Ik bewonder het dat deze mensen vaak met de grootste zekerheid vertellen dat wat zij prediken de absolute waarheid is. Ik twijfel altijd overal aan..

Ik ben ik mijn leven al heel wat “waarheden” tegen gekomen. Sommige resoneerde, andere niet. Ik heb er inmiddels een gevonden die resoneert maar die ook wel aan verandering onderhevig is. Nu mijn kinderen wat groter zijn en hun wereldbeeld daarbij gegroeid is bekruipt mij het gevoel dat ik ze graag mijn waarheid vertel. Die waarheid die na een zoektocht van zoveel jaar heel waar voor mij voelt. Maar waarvan ik niet tegen mijn kinderen kan zeggen dat het de waarheid is. Hoe kan ik dat doen als ik het zelf niet eens zeker weet? Kan ik ze wel opzadelen met mijn waarheid?

Ik bevond me op het pad van de 5e dimensie. En hop, mijn hippiegehalte steeg weer wat.. 😉 Mijn familie krabt zich regelmatig achter de oren over waar ik nu weer mee aan kom zetten. Ik moet er heel eerlijk bij vertellen dat ik het nog niet met ze gehad heb over die 5e dimensie. Ik vind het best ingewikkeld om hardop “zweverig” te zijn.

Als thuisonderwijsmoeder leer ik mijn kinderen over alle geloven in de wereld. Toen ik ze over het mijne wilde vertellen hebben we verschillende filmpjes gekeken met een uitleg over die 5e dimensie. Daarna hebben we er samen een mindmap van gemaakt. Toen mijn oudste zoon zei: “Mama, als tijd een illusie is dan is waarheid ook een illusie.” voelde ik 1. een last van mijn schouders vallen (mijn kinderen vinden hun eigen waarheid wel) en 2. trots! omdat dit 9 jarige mannetje zo’n bijzonder mooi inzicht vond.

Gwen

Leave a Reply